8 juli 2011

Spelet måste gå vidare

Det är inte varje dag baseboll återfinns i svensk media. Tråkigt då att när det väl händer så handlar det inte om det sportsliga utan om en supporter som dött.

Något överdrivet skriver till exempel Svenska Dagbladet och Eurosport om hur mannen slängde sig efter bollen trots att tv-bilderna visar att han missbedömer var han står när han sträcker sig efter bollen och därmed tappar balansen. Att allt visades i direktsänd tv är också en sanning med modifikation då det dels endast visades på reprisbilderna av vad jag uppfattat och dels så syns nästan inget av fallet utan mannen försvinner direkt bakom resulttavlan och ses inte mer.

Det är naturligtvis mycket tragiskt att sådant här händer men det skulle också vara en omöjligt att undvika utan att helt förstöra den stämning som finns på arenorna. Visst skulle man kunna sätta nät kring alla läktare men då skulle man helt förlora möjligheter att plocka home-runs och foulbollar vilket är ett stort nöje för publiken på plats även om man själv aldrig blir involverad i händelserna. En besökare på matcherna är dessutom medveten om riskerna att bli skadad av en boll (även om just den här typen av skador är synnerligen ovanliga) så jag ser inte att någon förändring är trolig närmaste tiden.

För ta upp ett trevligare ämne så börjar fortsättningsserien i svenska elitserien i morgon. Göteborg tar emot Karlskoga för andra gången där här säsongen. Karlskoga är ligans bästa lag och jag hoppas få se dem svikta, främst genom att Kenta Sato inte klarar att hålla fokus i sitt pitchande. Gefle tar emot Stockholm i vad som riskerar att bli en ensidig affär och i den tredje matchen åker Leksand till Sundbyberg i vad som lär bli den jämnaste matchserien den här helgen. Mer om allt detta i mitt nästa inlägg på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar