13 mars 2012

Eric "Swat" Erickson

Idag skulle Eric "Swat" Erickson ha fyllt 120 år. Denna dag var det också tänkt att jag skulle presentera en extra lång artikel om Sveriges mest framgånsgrika basebollspelare genom tiderna. Erickson, född utanför Vårgårda 1892, hade en prima basebollkarriär i tre MLB-klubbar 1914-1922 samt ett helt otroligt år i San Francisco Seals där han pitchade 1.93 med 31-15 under smått otroliga 443 innings.

Nu blir det inte någon lång historia här på bloggen om Swat tills vidare då jag lustigt nog fått lite för mycket information om vår käre svensk. Framför mig ligger i detta nu en kopia på det proffskontrakt som Erickson tecknade med Buffalo Baseball Club 1913. Faktum är att jag utöver detta har ytterligare 130 sidor fyllda med tidningsnotiser och artiklar samt offficiella dokument som jag fått av ett barnbarn till Eric Erickson. Jag kan inte nöja mig med en liten fjuttig artikel om detta och har därför bestämt mig att skriva en mindre (stark betoning på mindre, för att inte säga pytteliten!) bok om hans basebollkarriär. När detta projekt blir klart vågar jag inte säga och ej heller hur många sidor något sånt här slutar på men jag saknar helt kunskap om biografiskt skrivande så jag ber er alla ha tålamod med vad jag nu ger mig in i.

8 kommentarer:

 1. Kör hårt! Ser fram emot att se resultatet!

  SvaraRadera
 2. Va roligt! Ser verkligen fram emot det! Vilken lysande story och spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 3. Också mig! Hoppas at se den snart! Vi har också en likadant historie om Olaf Henriksen som spelade för Boston omkring samme tidspunkt! Och han var på World Series vinner lag med Babe Ruth två gange!! (Babe Ruth kallade honom för "Swede"!) Rod Moore, president, Danish Baseball Federation (rm@baseball.dk)

  SvaraRadera
 4. Vad hände med detta? Vore intressant att ta del av materialet i någon form! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beklagar att både bloggen och framför allt nyheterna kring denna spelare har dött på senare år.

   När jag startade upp bloggen hade jag inga barn och därmed väldigt mycket fritid. Sedan dess har jag blivit förälder två gånger om samt skaffat hus och således har nästan all min "fritid" försvunnit.

   Exakt när denna bok/artikel kommer skrivas är väldigt osäkert men jag sitter fortfarande på allt material, och så snart som barnen blir lite större så hoppas jag komma igång med skrivandet.

   Radera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera