12 september 2011

Svenska säsongen går mot sitt slutOm en vecka börjar finalspelet i Elitserien. Stockholm har varit det klart bästa laget under säsongen och har efter semifinalvinst med 2-1 tagit sig till final. Att deras motståndare är Göteborg är mycket mer oväntat. Göteborg hade tidigare aldrig varit i slutspel men vann sin semifinal mot Karlskoga, också här med 2-1 i matcher.

För den som är nyfiken på att komma och titta, hur pelas då denna final? Först och främst spelas den i bäst av fem matcher. Detta innebär först två matcher med Göteborg som hemmalag kommande helg (en match på lördagen och en på söndagen). Helgen därpå spelas två matcher lördagen 24 september och en sista match på söndagen dagen därpå, samtliga tre matcher i Stockholm. De två sista matcherna är såklart inte självklara eftersom matchserien kan sluta med 3-0 eller 3-1.

Nästa säsong i Elitserien kommer liksom 2011 att innehålla Alby Stars som vunnit kvalserien och därmed fått fortsatt förtroende i högsta serien. De kommer få sällskap av Enskede, Skövde eller Tranås som alla tre har 3 segrar på 6 matcher såhär långt. Skövde Saints får ses som favorit då de har kvar att möte KIF Eagles från Örebro som står utan segrar såhär långt. Tranås är dock ensamma om att ha avgörandet i egna händer och går upp vid dubbelvinst mot Enskede. Vinner Skövde bägge sina måste Enskede vinna minst en match och vinner Enskede bägge sina matcher måste KIF vinna minst en match. Klart som korvspad ;)

Om alla vinner en match var och Enskede vinner den sista matchen så vet jag ärligt talat inte hur man löser det. Någon kanske kan förklara för mig isf...

5 kommentarer:

 1. Så här säger reglerna:

  2.06 Skiljeräkning
  Placering i en serie avgörs genom följande kriterier:
  1 Antal poäng.
  2 Inbördes möten.
  3 Vinnaren i senaste inbördes möte.
  4 Antal insläppta poäng i snitt per inning som utelag i inbördes möten.
  5 Lottning i TK:s regi.

  Spännande är det!

  SvaraRadera
 2. Förväntade mig nästan att jag skulle få lite assistans från dig... :)

  Var på det klara t.o.m. punkt 3 så med ovannstående scenario är det punkt 4 man får titta på då. Lycka till nästa helg!

  SvaraRadera
 3. Haha! Snodde reglerna från vårt forum där vi diskuterat just detta scenario =)

  Och tack det samma får jag väl säga! Gissar att du inte heller vet vart de första matcherna i SM-finalen kommer att spelas?

  SvaraRadera
 4. Troligen blir det i Skövde, och bara på lördagen. Kommer du vara där tro?

  SvaraRadera
 5. Nej, vi spelar mot Tranås hemma då. Så jag blir kvar i Stockholm!

  SvaraRadera