8 juni 2012

Astros gör mig glad

När jag för snart 11 år sedan bestämde mig för att bli White Sox-supporter kunde jag nästan inget om baseboll. Jag kände till Babe Ruth och Micky Mantle, inget mer. Att det blev White Sox var en slump, jag ville hålla på ett lag och visste att det fanns lag som hette Yankees samt att det fanns två med det annorlunda namnet "Sox". Det blev vita strumpor och sen brydde jag mig inte mer.

Våren 2005 flyttade jag till ny lägenhet och fick en kanal med baseboll. Jag tittade på baseboll hela säsongen, och laget jag valt fyra år tidigare vann World Series för första gången på 88 år. Det var häftigt, men jag minns inget av slutspelet. Jag kunde fortfarande inte namnet på en enda spelare i White Sox och jag förstod fortfarande inte hälften av reglerna.

Idag är det annorlunda, men när nu White Sox spelar mot Houston Astros i helgen så är det första gången man möts i Chicago sen World Series 2005. Det är en häftig känsla, White Sox spelar stundom fantastisk baseboll i år och jag börjar försiktigt(!) andas playoff. Idag är baseboll en stor del av mitt liv, på ett helt otroligt sätt. Jag ska berätta mer om vad detta innebär framöver.

1 kommentar: