14 juni 2012

Årets andra "perfect game"!

Jag har tidigare berättat om Philip Humbers framgång för knappt två månader sen här. Tidigt i morse svensk tid var det Matt Cains tur. Vi fick bara ett perfect game 2000-2008, men sen ett 2009, två 2010 och nu minst två 2012. Skulle det bli ännu ett senare i år så är det första gången tre perfect games inträffar under samma år.

Men nu handlar detta om Matt Cain. Matt är 27 år och spelar i San Francisco Giants. Han har spelat där hela sin karriär och ingick i det lag som vann World Series 2010 samt tog ut till All-Star-laget både 2009 och 2011. Giants har aldrig fått något perfect game förut, trots att man existerat i snart 130 år (detta är 55 säsongen i San Francisco, tidigare New York) så gissa att detta är stort på hemmaplan eftersom han lyckades med bedriften på vackert belägna AT&T Park.

Det var två intressanta rekord som slogs i den här matchen. Dels var det den största vinsten i ett perfect game (10-0) och dels kastade Matt Cain hela 125 gånger, flest i historien i ett perfect game. Ska man jämföra olika pichers som lyckats med denna bedrift så är Cain knappast en Sandi Koufax när det gäller pitcherkvalitet men han är å andra sidan inte heller lika "dålig" som Philip Humber. Cain har alltså skrivit in sig i historieböckerna men kommer sannolikt mest kommas ihåg av Giants fans som den förste i klubben med en av de svåraste bedrifterna.

SvD, AB, ABGP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar