1 oktober 2011

Dags för VM

Det är väl ingen som missat att Division Series börjat i MLB? Egendomligt nog är det en för hela världen sett betydligt viktigare, om än kanske inte lika intressant, basebollhändelse på G. I natt svensk tid börjar nämligen baseoll-VM. Man kan tycka att det är en rent usel planering att läggaförlägga VM samtidigt som slutspelet i Major League Baseball. Inte för att någon från MLB nu hindras att vara med, VM är inget för de största ligorna i världen, men det gör ju att mästerskapet inte får något mediautrymme vilket jag tycker är rätt skräpigt!

VM spelas hur som helst i Panama för första gången och Sverige deltar inte. De fyra bästa lagen från EM fick vara med och ni kanske kan gissa hur det gick för Sverige? Exakt, femte plats... Grekland gör nu VM-debut på Sveriges bekostnad.

Mästerskapet kommer spelas i två grupper med ett efterföljande slutspel och om två veckor vet vi vem som har vunnit. Personligen hoppas jag på europeisk framgång då Europa inte tagit medalj sedan första VM 1938 då endast två länder deltog och Storbritannien vann. USA är dubbla regerande mästare och kommer bli tuffa att tas med som vanligt. Utmanar gör främst Kuba (som varit i final i de flesta VM som spelats) och säkerligen Panama, samt även Kanada, Japan och Sydkorea.

För den som vill följa VM så är detf rämst Live Play by Play på officiella sidan som gäller. Jag har letat efter TV-kanaler som visar matcherna men utbudet är tunt. http://www.ibaf.livesport.tv/ visar alla matcher men det kostar €10 för en matchdag eller €30 för hela turneringen. Om det finns några gratis streams så har åtminstone inte jag hittat dem. Matcherna spelas på eftermiddag och kväll lokal tid vilket innebär matchstart 21:00 och 02:30 för vår del. Jag vet åtminstone för egen del vilken tid som passar bäst ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar