10 oktober 2011

VM mot andra rundan

Ikväll avslutas första rundan i VM med en halvt betydelselös match och en betydligt intressantare. Först möts Grekland och Taipei för att avgöra vem som blir sist i Grupp A. Vid förlust kommer Grekland, liksom Tyskland, atts luta sist i sin grupp med 7 raka förluster. Grekland kommer sannolikt att sluta VM med minst antal runs och ha flest runs mot sig. Detta Grekland som knep Sveriges plats... nej då, jag är inte bitter ;)

Den andra matchen ikväll är mellan Panama och USA. Vinner Panama tar de med sig 2 vinster till andra rundan men vid förlust blir det bara en, d.v.s. helt vitalt för möjligheterna att nå en final. USA har dock inte alls råd att förlora för då är de utslagna efter en i deras perspektiv stundom ganska bedrövlig turnering.

Kuba går ensamma genom första rundan utan förlust med bara sex runs mot sig på sju matcher, MYCKET imponerande! Nederländerna och Kanada har bara en förlust var, och övriga lag som nått andra rundan är Venezuela, Sydkorea och Australien.

Vad gäller MLB-slutspelet hoppas jag på en final mellan Rangers och Brewers men om ett av dessa lag misslyckas blir det åtminstone betydligt lättare för mig att välja vem jag ska hålla på i World Series :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar