10 februari 2012

Säsongsförväntningar

Tänka skriva några rader om "mitt" Chicago White Sox och förväntningarna jag har nu innan säsongen dragit igång. Kanske kan jag få läsa något liknande från mina kära bloggkollegor? ;)

Sox gick all-in ifjol och det gick helt otroligt dåligt. Ett par spelare (Rios och Dunn) gjorde helt värdelösa säsonger och laget slutade inte ens på plus. Vad gör man då inför 2012? Det enda rätta även om det svider, nämligen att börja bygga upp ett nytt lag. Eller åtminstone borde det se ut så, om det inte vore för att tidigare nämnda spelare har så lågt värde att ingen vill ha dem med deras superlöner.

Borta är pitchern Buehrle som spelar i Miami. Hans kontrakt innebar en ekonomisk lättnad men å andra sidan har nu Danks ett liknande kontrakt. Borta är 2011-års closer Santos och för honom fick vi ett inte alltför lovande prospect från Blue Jays. Känns sisådär men plnboken mår iaf bättre och en ung kille som Reed får nog snart chansen på den positionen. Borta är också vår RF Quentin och för honom fick ett par prospect varav det ena nu är Sox mest lovande prospect! Säger en del om det fantastiska djupet i verksamheten...

Dayan Viciedo, RF som är konverterad från 1B
Utöver pitchingen (där Sale nu är ny femma och övriga flyttat upp ett steg) så är startnian skrämmande lik förra årets höstuppställning. Infield, CF och DH är samma,  unge kubanen Viciedo har Quentins plats och med Pierre borta kommer De Aza ta över både leadoff samt LF. Får vi ingen förbättring så kan vi räkna med ungefär samma siffor som ifjol men jag har verkligen en klar känsla av att både Dunn och Beckham kommer vara bättre i år. Det kommer INTE Rios vara men vad ska man göra...

Jag tippar på något i stil med 81-81 vilket naturligtvis kommer vara evigheter från wildcards. Inte så kul men istället ska jag njuta av se unga talnger bli ännu bättre (Viciedo, Morel, Flowers) och så siktar vi mot pennant 2014!

...förresten, ser gärna att Sox signar Soler om man kan hålla sig under 30M! Man vinner inget om man inte chansar ;)

1 kommentar:

  1. Trevlig blogg, och trevligt inlägg. Du gav mig inspiration att göra något liknande åt mina Tigers. Kolla in http://swetigs.blogspot.com/.

    SvaraRadera