7 augusti 2011

Slut på sommaren

Sommaren är över för den här gången, åtminstone med basebollmått mätt. Igår drog andra halvan av elitseriesäsongen igång och regerande mästarna Karlskoga tog emot Sundbyberg i ett dubbelmöte. Sundbyberg var under första halvan av säsongen en stor besvikelse och klarade sig precis kvar i elitserien.

Första mötet blev en mycket jämn historia. Sundbyberg tog tidigt kommandot men Karlskoga hann nästan ikapp halvvägs. När man sen plockade två poäng i 8:e skiljde bara två poäng. Mer blev det dock inte och Sundbyberg tog en viktig seger i kampen om en slutspelsplats.

Efter två förluster i Göteborg och nu en här var Karlskoga rejält taggade inför den andra matchen redan efter sex inning avbröts p.g.a. mercy rule. Mercy rule är en regel som finns i många liugor för att förhindra att resultaten blir alldeles för extrema. Är resultatet således stort nog efter ett visst antal innings så avbryts matchen (det anges specifikt i reglerna beroende på liga). I detta fallet avbröts matchen vid stälnningen 16-1 till Karlskoga. Detta innebär att man i årets möten med Sundbyberg har 3-1 och skulle man sluta på samma poäng när säsongen är över så rankas man därmed högre. Är det 2-2 i möten mellan två lag så rankas den högst som vann senaste mötet.

Idag skulle Stockholm ha mött Leksand men matcherna regnade bort och kommer spelas vid ett annat tillfälle.

KK1, KK2, NWT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar