1 mars 2013

World Baseball Classic

De flesta svenskar känner inte till det, men ett av de största världsmästerskapen börjar i natt på allvar. Ni andra har säkert god koll såhär kommer något mellanting mellan presentation av något helt nytt och en sammanfattning hur vi följer evenemanget bäst.

En hel del snygga kepsar att välja på!

Som värdar för första gruppspelet står Fukuoka i Japan, San Juan i Puerto Rico, Taichung i Taiwan samt Phoenix och Scottsdale i USA. Med tanke på alla avhopp ju närmare vi kommit huvudturneringen så är det VÄLDIGT öppet kring vem som tar hem detta, men om vi ska försöka begränsa oss någorlunda så tror jag vi hittar vinnaren bland Japan, Kuba, Sydkorea, Venezuela, Dominikanska Republiken och USA.

Japan och Kuba går lätt vidare från en grupp som även har Kina och Brasilien.

Sydkorea tar sig busenkelt vidare från grupp B. Sannolikt slår Nederländerna följe men det kan likväl bli Australien. Taiwan kan kanske vinna en match men inte två.

Grupp C är tuff och jag skulle tycka det var jätteroligt om Puerto Rico får till det och går vidare. Spanien kommer bli hela mästerskapets slagpåse tillsammans med Brasilien från grupp A. Venezuela och Dominikanska Republiken  är riktigt bra lag!

Grupp D är som klippt och skuren för USA. Mexiko gör upp med Kanada om vem som blir tvåa i gruppen medan Italien bör vara chanslösa.

Nästa del av slutspelet har de två bästa från grupp A+B samt från två bästa från grupp C+D där den senare kommer vara den tuffare. Vinner gör... Dominikanska Republiken. Personligen hoppas jag mycket på Sydkorea!

Första matchen, Japan-Brasilien, spelas 19:00 lokal tid i Fukuoka imorgon. Det bör vara 11:00 svensk tid. Sen tuffar det på av bara farten med matcher varje dag fram till finalen 19 mars. Schema finns här!

De flesta matcher visas på ESPN America. Har du inte kanalen i ditt utbud finns den på ComHem för 29 kr/mån, Telia för 39 kr/mån och Tele2 för 69/mån (som del av paket Sport).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar