7 december 2012

MLB-intresse i Sverige

Känner mig sådär extra basebollig idag efter en vecka av Winter Meetings i Nashville (jag har inte varit där rent fysiskt men "in spirit"). Igår kväll, istället för att sova, låg jag och funderade över vilka MLB-lag folk i Sverige faktiskt följer. Jag har tidigare gjort en väldigt tunn undersökning kring sportkläder för olika lag där jag inte särskilt överraskande noterade att det är STORT fokus på Yankees.

Bland oss som faktiskt bryr oss om våra favoritlag skulle jag fortfarande säga att Yankees ligger i topp, tillsammans med Red Sox. Jag känner visserligen till fem som håller på White Sox (jag själv inkluderad) men det är ju för att jag sökt med ljus och lykta efter dem. Klubbar där jag känner till minst två fans i Sverige är annars Twins, Mariners, Dodgers och Giants. Klubbar som jag ALDRIG hört någon ha som favorit i Sverige är Orioles, Athletics, Angels, Rangers, Astros (AL West x4), Nationals, Reds, Diamondbacks, Rockies och Padres. En tredjedel av klubbarna alltså! Och vad gäller Orioles så har jag faktiskt aldrig ens sett en O's-keps i Sverige vilket är de enda lag jag aldrig sett representerat ens som mode. Ni andra där ute kanske träffat någon som faktiskt har sin favoritklubb bland dessa?

Tydligt är det hur som helst att turistmål som NY, LA, SF samt Florida skapar fans. När var någon på semester i Kansas City senast? Detsamma gäller Houston, även om jag är där lite då och då av andra anledningar.

4 kommentarer:

 1. Har sett en O's keps i Sverige. Vet inte om Bryan Lee direkt håller på dom men han draftades ju av dom iaf. Familjen Earnest i klubben (pappa Joel och Erik som är i Bakersfield på college nu) håller på Angels. Vår gammelhaj Tobban som lirade RF håller på A's och det gör även Ted's pappa LG. /Totte

  SvaraRadera
 2. Har lagkompisar som håller på Rockies och Nationals.
  Blue Jays har 2 eller 3 fans här som jag träffat, plus att jag har sett några på nätet.
  Såg någonstans på internet att det finns åtminstone ett Rays-fan till :D
  Athletics-kepsar har jag sett förvånansvärt många av de senaste månaderna, 3-4 stycken iaf. Kanske någon av dom som är A's-fan?
  Har även en klasskompis som är lite fan av dom (tack vare moneyball) men har inte någon större koll på baseboll överlag.

  SvaraRadera
 3. Jo, har ett kanske-fan till. Såg en med Astros nya keps bara ett par veckor efter att de hade visats upp och med tanke på hur ful den är så borde det vara ett riktigt fan ;)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera